Tips & Tricks 

Fodboldgolf er perfekt, når der skal teambuildes

På en arbejdsplads er det vigtigt, at samtlige medarbejdere trives og har det godt. På den måde er det lettere for virksomheden at holde på deres medarbejdere samtidig med, at de som regel yder et bedre stykke arbejde, når de har det godt og er i balance.

Det er essentielt for virksomhedens succes, at de forskellige medarbejdere kommer godt ud af det med hinanden, og at de er i stand til at samarbejde og indgå i sociale relationer med hinanden. Teamwork er i dag et af de vigtigste begreber når det kommer til virksomheders succes, og godt kammeratskab og teamwork mellem medarbejderne kan føre til store gevinster, både i form af bedre trivsel på arbejdspladsen og mere vækst i virksomheden. Mange virksomheder vælger derfor at tage på forskellige teambuilding-aktiviteter for at styrke medarbejdernes indbyrdes sammenhold og samarbejdsevner. Når det kommer til teambuilding, er der mange aktiviteter, der er populære, men særligt fodboldgolf er typisk et kæmpe hit for samtlige medarbejdere, uanset om de er gode til hhv. fodbold og golf eller ej.

Når man spiller fodboldgolf nedbrydes de forskellige sociale og statusmæssige barrierer mellem medarbejdere fra forskellige afdelinger, og dette er med til at styrke medarbejdernes sammenhold gevaldigt. På den måde kommer de forskellige medarbejdere let i kontakt med medarbejdere fra andre afdelinger, som de normalt ikke taler så meget med. Af den grund er fodboldgolf en utroligt populær aktivitet i forbindelse med teambuilding hos adskillige virksomheder, og mange af disse virksomheder har endda gjort det til en årlig tradition at tage ud og spille fodboldgolf når sommeren nærmer sig.

Teambuilding aktiviteter er både en god måde at opbygge og fastholde relationer mellem virksomhedens eksisterende medarbejdere, men det er også en god måde at få indlemmet nye medarbejdere i virksomheden og dens kultur.

Hvad er fodboldgolf?

Det er ikke alle, der har hørt om fodboldgolf. Og folk der hører om aktiviteten for første gang, undrer sig sandsynligvis over hvad fodbold og golf egentlig har med hinanden at gøre. Normalt er fodbold en sportsgren med masser af tryk på, hvor der hele tiden er gang i den, og hvor pulsen på spillerne er meget høj. Til gengæld er golf normalt en sportsgren, hvor man tager sig god tid til at slå de helt rigtige slag, og hvor fokus er mere på teknik end på højt aktivitetsniveau. At der findes en aktivitet, hvor disse to sportsgrene bliver kombineret, kan derfor umiddelbart virke temmelig underligt. Men faktisk giver det mere mening end man lige umiddelbart skulle tro.

I fodboldgolf spiller man på en bane der minder om en golfbane, med huller og forskellige forhindringer. Forskellen består i, at man her spiller med en fodbold, som man sparker rundt på banen, i stedet for en golfbold, som man skyder rundt med en golfkølle. Fodboldgolf er en hyggelig aktivitet, som man kan nyde sammen med sin familie, sine venner eller sine medarbejdere. Der fokuseres på sparketeknikken frem for evnen til at lave finter og undvige modstandere.

En anden tydelig forskel på fodboldgolf og golf er, udover køllerne kontra fødderne, at de huller, som man skal have bolden i naturligvis er noget større i fodboldgolf. Men ellers minder spillene egentlig ganske meget om hinanden. Også tempoet i fodboldgolf minder mere om tempoet i golfsporten end tempoet i fodboldspillet.

Fodboldgolf som teambuilding-aktivitet

Når man spiller fodboldgolf med sine medarbejdere i forbindelse med teambuilding, kan man være sikker på, at man får en god oplevelse. Uanset om man er god til fodbold eller ej, er det helt sikkert, at man hurtigt vil finde ud af teknikken bag aktiviteten, og herefter kan man sagtens konkurrere på lige fod med dem som er vant til at spille fodbold i fritiden. Selvom man konkurrerer mod sine medarbejdere, har man stadig typisk fokus på den venskabelige konkurrence, og som oftest hjælper deltagerne hinanden igennem teamwork til at få en god score til sidst.

 

Disclaimer

Related posts

Leave a Comment