Reportage 

På trods af alle de elektroniske gadgets er brætspil stadig populære

Vi har i dag mange muligheder for at spille spil. Vi kan spille dem på vores telefoner. Vi kan spille dem på vores tablets. Vi kan spille dem på vores computere. Det er let og lige til. Spillene er stort set altid ved hånden, og man kan spille lige nøjagtig når man har tid og lyst. Så hvorfor egentlig spille fysiske spil i ”virkeligheden”?

Ikke desto mindre er der dog en klar trend, der viser, at der er flere og flere, der spiller brætspil med hinanden på trods af alle de elektroniske gadgets, som vi har i dag. Og at brætspil fortsat er populære på trods af alle de elektroniske muligheder, kan skyldes mange forskellige ting. Men et af de helt åbenlyse er blandt andet, at det giver et helt andet nærvær og samvær at spille et sjovt brætspil frem for at spille på en gadget. Og så er mulighederne for at finde et godt brætspil næsten uendelige.

Brætspil er en god måde at være sammen på offline

Som venner eller familie kan det være rart at være sammen en gang imellem, hvor I ikke behøver at gøre andet end at være jer selv. Det kan være forstyrrende, hvis der hele tiden er nogle, der skal tjekke deres telefoner. Det kan få samtalen til at gå i stå.  Hvis I skal have kvalitetstid sammen som venner eller familie, kan det derfor være en god ide, at I slukker jeres telefoner, og foretage jer noget sammen, uden hele tiden at blive forstyrret af elektronikken. Og her kan et godt spil være en god fælles beskæftigelse.

Vi er efterhånden blevet vant til hele tiden at skulle være online. Hele tiden at skulle følge med i, hvad der sker rundt omkring. Men i den proces glemmer vi ofte de mennesker, som sidder fysisk lige ved siden af os.

Og mange har endog mere end svært ved at lægge telefonen fra sig eller holde sig fra computer og tv. Det kan derfor være en god idé simpelthen at aftale nogle tidsrum, hvor de elektroniske enheder skal være slukket og hvor man kan foretage sig noget sammen. Og her kan et brætspil være en god idé at finde frem. Det skaber nærvær og sammenhold på en helt andet måde, end når man lukker sig inde i den elektroniske verden.

Brætspil samler hele familien

Der findes mange brætspil, der er udfordrende for både børn og voksne. På den måde vil det være sjovt at spille, lige meget hvor ung eller gammel du er. Der er mange ting, der kan være med til at samle familien. Men hvis I skal lave dem indenfor, og hvis de ikke skal have noget med Tv eller computer at gøre, er brætspil en rigtig god løsning. Det er noget man virkelig kan have det sjovt sammen om og så kan man ofte endda få en vis portion lærdom med på vejen også.

Brætspil kan nemlig være med til at udvide både din og dine børns horisont. Det kan for eksempel være spil om paratviden, der gør, at man lærer en hel masse ting, som man ellers ikke ville have den store viden om. Der er også mange spil, hvor børnene får indlært en viden ved at spille spillene. Selvom det egentlig ikke er en del af spillet at lære dem noget.

Det kan for eksempel være spil, hvor der indgår landkort. På den måde kan børnene hurtigt lære, hvor de forskellige byer ligger henne. Hvad de forskellige lande hedder og lære formerne på de forskellige lande at kende. Det er en rigtig god øvelse for dem. Ind i mellem kan det også være en god opfriskning for de voksne, som måske ikke har beskæftiget sig med den form for lærdom siden de selv gik i skole.

Der er også mange spil, hvor det er en naturlig del af spillet, at børnene skal lave udregninger i løbet af spillet. Det kan for eksempel være, hver gang de slår med to terninger og skal lægge øjnene på terningerne sammen. Der er altså mange muligheder for at blive klogere, når I spiller spil.

Brætspil er i mange sammenhænge en god beskæftigelse. Det både styrker sammenholdet og så kan der ofte følge en god portion lærdom med også. Så prøv et godt brætspil næste gang I rigtig skal lave noget sammen som familie – det vil I ikke fortryde.

Disclaimer

Related posts

Leave a Comment